Vážení rodiče,
vzhledem k situaci, která momentálně panuje, jsme se rozhodli zapojit do pomoci Ukrajině. Děti velmi vnímají události, které jsou, o kterých se hovoří, které všichni prožíváme. A to i v okamžiku, kdy se je snažíme před vším chránit. Paní učitelky již s dětmi hovořily, vše probíhá na základě jejich podnětů, jejich vlastních pocitů a hry, vše intenzivně vnímají.

Na základě doporučení předních dětských psychologů víme, že nemůžeme celou situaci úplně vytěsnit a přehlížet.

Proto jsme se dohodli, že se s dětmi zapojíme do pomoci Ukrajině ve formě, kterou dokáží pochopit. S paní učitelkou budou kreslit obrázky pro kamarády, případně napíší krátký vzkaz.

Vás jsme chtěli poprosit, zda dětem můžete připravit jakoukoliv dětskou výživu – přesnídávku (kapsička či ve skle) – do konce tohoto týdne. Množství necháváme na vás, ale opravdu bude stačit jeden kousek. Jde o jejich pocit zapojení. Následně vše i s obrázky dopravíme na místo, kde bude potřeba. Nabízí se Dobruška, Nové Město nebo Náchod.

Ještě jednou předem děkujeme za vaše zapojení a připojujeme také dokumenty, které vám případně pomohou při povídání o válce a celé situaci.

S přáním poklidných dnů

Zdeněk Stuchlík
ředitel školy

Pokud se chcete na cokoliv zeptat,
neváhejte nás kontaktovat.

 

Rádi vám odpovíme.

Kontaktní informace

725 378 178

Bohuslavice 175, Bohuslavice, 549 06

Navštivte nás na YouTube:

© 2022 – Základní škola a mateřská škola Bohuslavice, web & design: FELAX